dimecres, 26 de gener del 2011

Carreres de futur.

L’actual vaga encoberta dels maquinistes de RENFE, posa al descobert les seves molt deficients condicions laborals. El pobre col•lectiu, cansat de les múltiples penúries d’exercir el seu ofici, han decidit exercir el seu poder de xantatge vers la societat, seguint el gloriós exemple dels controladors aeris.

Les seves miserables condicions, amb un sou brut paupèrrim de 60.000 € anuals, 3 hores i vuit minuts de jornada laboral i 150 dies festius anuals (5 mesos), mereixen això i més.

Mentrestant, l’administració ha decidit incrementar el pressupost en R+D+I+I per posar una nova sigla. S’ha creat una Comissió Especial d’Avaluació formada per especialistes en la matèria i han conclòs que ubicant un + M al final, queda arreglat tot.

Constantment els mitjans de comunicació remarquen la mancança de tècnics qualificats, enginyers o metges, preferentment amb 5 idiomes i tres màsters, per oferir-los increïbles contractes mileuristes, sense dret a vacances i amb dret a pernada.

Un servidor creu, de forma molt humil, que a la societat catalana li falten astronautes. Per pagar-li mil euros, per fer fotocòpies o portar cafès, siguem ambiciosos, millor un astronauta que un arquitecte o un enginyer.

El Conseller d’Universitats de torn, ha declarat que el sistema universitari català amb desenes de carreres obsoletes, desconectades de la demanda social i potencials màquines de fabricar parats, serà modificat. La resposta pel part del Sindicat de Rectors, Doctorands i fauna universitària vària de Catalunya ha estat duplicar el nombre de màsters i postgraus que s’ofereixen i organitzar actes de protesta.

Mentre els polítics discuteixen sobre ofertar més varietat de postgraus i llicenciatures a més universitats del país, els llicenciats catalans empaperen el menjador amb títols.

Tot i esperant que arribi la revolta, que protagonitza a Tunísia o Egipte el jovent format per la manca d’oportunitats, estan apareixen a tot el país les acadèmies de PPTVD (Preparació Per Triomfar a la Vida Moderna).

El seu model educatiu assegura l’èxit professional i una vida de qualitat si es matricula el fill o filla als 3 anys. La combinació d’educació artística i de cant (amb certificat d’èxit en la formació de Triunfitos), amb l’entrenament en disciplines esportives ben pagades (golf, tennis i formula 1) garanteixen arribar a l’estat de “wealthy person”.

Les acadèmies PPTVD fins i tot programen un pla B, si l’alumne arriba als 21 anys sense destacar en cap de les disciplines anteriorment esmentades, rep una formació ràpida via oposició apadrinada a controlador aeri o maquinista de RENFE.

Davant el dubte, membres de la redacció han matriculat els seus descendents a l’acadèmia PPTVD més propera. L’experiència dels dos primers dies és inquietant, l’alumne aprèn ràpidament a dir “llibre caca” i sempre porta la raqueta o el putter a les mans.

NOTA: Tot i ser un blog humorístic i irònic, tot això fa més riure que plorar. Ni ganes queden de revisar la ortografia, que de tota manera i quedi dit per sempre, no és una preocupació de la redacció. Que la forma no us impedeixi veure el fons!

dimarts, 25 de gener del 2011

Pyrenair col•lapsa el Pirineu.

A les terres de ponent estan d’enhorabona. Pyrenair, companyia aragonesa de serveis aeris, ha engegat els vols amb destinació a Alguaire i la neu catalana.

Aquest cap de setmana, i amb una ocupació del 90% en els vols, han arribat al flamant aeroport ponentí, 114 viatgers amb destinació al Pirineu andorrà. Aquesta multitud, ha estat encabida en 2 autocars amb destinació al país veí.

Els titulars de la premsa lleidatana han destacat la grandiosa notícia. La temporada d’esquí, la viabilitat de les estacions lleidatanes en concurs de creditors i en mans de la Generalitat i probablement el destí de la humanitat, han quedat resolts de moment.

De fet, davant l’allau de visitants que espera el País dels Pirineus, han començat a corre-cuita les obres de l’autovia Andorra-Ponts-Salou, l’A-14. El col•lapse provocat per l’arribada massiva dels 2 autocars ha estat històric al centre d’Andorra.

Les veus crítiques amb l’aeroport d’Alguaire han estat rebatudes. Lluny queden els dies en que es qüestionava la viabilitat d’una infrastructura que només funciona en caps de setmana en què no hi ha boira.

El portaveu de la plataforma ponentina, “Salvem los pardals d’Alguaire”, ha estat fortament increpat quan ha declarat públicament “Quan ha costat portar cadascun d’aquests esquiadors?”.

El rotund èxit de la infrastructura ha possibilitat que s’estigui estudiant ampliar les instal•lacions, que corren perill de quedar col•lapsades el 2.150 si continua l’actual creixement d’usuaris. S’està parlant de la construcció d’una T1 igual a la de l’aeroport de Barcelona.

Agència M, Blog Vaderiure, Terres de ponent.

dimecres, 19 de gener del 2011

Un estudi confirma que els governs de dretes provoquen càncer de pell.

Un estudi publicat per l’Agència Independent de Publicació d’Estudis de Catalunya (AIPEC), demostra de manera tendenciosa i sectària, com quan governa la dreta augmenta el risc de contraure càncer de pell.

L’estudi apareix enmig de la polèmica dels darrers dies sobre els efectes del govern de CIU sobre el canvi climàtic.

Les conclusions de l’estudi són contundents: durant els 23 anys de Jordi Pujol i des de la victòria d’Artur Mas a les eleccions al Parlament, la mitjana de dies d’innivació a Catalunya és un 7% inferior a la alguns anys del govern tripartit (escollits a l’atzar entre els anys en que més nevava).

També s’analitzen dades de governs del PSOE i PP a l’estat espanyol que confirmen la tendència, així com les alternances de poder a països com Suïssa, Itàlia o Etiòpia. En aquest darrer país, el portaveu de l’oposició ha recordat els esplendorosos temps on governava l’esquerra i competien amb els Alps francesos com a turisme d’esquí.

Aquestes dades demostren de forma irrefutable que els governs de dretes accentuen el canvi climàtic.

En conclusió i anant al gra: es pot considerar que un augment del canvi climàtic provoca un augment de la temperatura mundial, que provoca un augment de rajos ultraviolats del sol, que per la seva banda provoquen un augment de casos de càncer de pell.

Nombroses entitats ecologistes han demanat la creació d’una Comissió d’Investigació, mentre per la seva banda l’oposició ha reclamat crema protectora de Factor 50 gratuïta per tota la població.

Per la seva part, la FAES de Jose Maria Aznar, el Tea Party i Consell Administratiu del Museu Creacionista de Massachussets han aportat estudis que demostren justament el contrari. Segons els creacionistes, un ésser creador impulsat per la Ciència és qui gestiona el canvi climàtic d’acord amb un lobby jueu-masònic que cal erradicar.

Per la seva banda Oriol Pujol, fill de Jordi Pujol, ha declarat que no els afecten aquestes declaracions ja que són un govern de centre-dreta.

Segons l’oposició, el govern de CIU impedeix les nevades a Catalunya.

L’intercanvi de retrets de les darreres hores entre el govern i la oposició ha posat damunt la taula un fet evident, des de la victòria d’Artur Mas el passat 28 de novembre, la neu ha evitat Catalunya.

Miquel Iceta, portaveu del PSC, va realitzar ahir al matí les següents declaracions a Catalunya Ràdio, “És un fet constatable que el govern de CIU no està afavorint les nevades al Pirineu, cosa que genera un descens del nombre d’esquiadors i d’ingressos del sector i pot ocasionar una pujada de l’atur a les comarques pirinenques”.

Ignasi Lorente i Enric Millo, portaveus de ERC i el PP respectivament, s’han sumat a la crítica al govern d’Artur Mas. Segons Lorente, “ L’actual govern està accelerant el canvi climàtic per tal d’aconseguir el transvasament del Roine”.

Per la seva banda, Dolors Camats, ha remarcat que ICV-EUiA és el partit que des de la sostenibilitat, la credibilitat i l’oportunisme, havia vetllat durant els anys del tripartit per una millor innivació del Pirineu. Segons Camats, l’estalvi energètic dels arbres de nadal a pedals combinats amb l’entropia generada per la disminució de CO2 per la zona 80 als voltants de Barcelona, havien creat un “efecte congelador” contrari a “l’efecte hivernacle”. Nombroses organitzacions ecologistes han confirmat aquest punt de vista, reivindicant que els tomàquets tornin a tenir gust de tomàquet.

Aquest matí, en declaracions a RAC1, el líder de Ciudadanos, Albert Rivera, ha atiat el foc amb les següents declaracions “ Si en la escuela se hablara más castellano habría más nieve en el Pirineo, solo hay que ver Sierra Nevada”.

La rèplica des del govern l’ha donada Felip Puig, confirmant el nou fitxatge del tripartit després de Mascarell i Pluma. Aquest cop l’escollit ha estat Francesc Baltassar, conseller de Medi Ambient en l’època del tripartit.

Segons Puig, Baltassar tindrà un despatx a Montserrat on podrà implorar a la Moreneta la millora dels gruixos de neu pirinencs, per realitzar aquest fixatge pel govern dels millors, Puig ha tingut en compte l’experiència en invocacions divines de Baltassar, demostrada infalible durant la sequera del 2009.

L’últim ha dir-hi la seva ha estat Oriol Pujol, fill de Jordi Pujol, que ha remarcat que va ser el tripartit qui va accelerar el canvi climàtic al dessignar noves zones ZEPA i encallar el quart cinturó.

La polèmica continua encesa...

NOTA: Les declaracions que suposadament han efectuat els polítics esmentats en aquest article, han estat proporcionades per una font de poca credibilitat.

El primer Diari Digital Independent

Neix el primer Diari Digital Indendent de Catalunya i rodalies, com a eina indispensable per estar ben informat i conèixer de primera ma i amb una visió rigurosa les principals noticies.

Si vols saber que passa realment al món, el perquè de les coses i no et creus tot el que et diuen, aquest és el teu diari de capçalera.


Quan el llegeixis, res tornarà a ser igual.