diumenge, 29 de gener del 2012

Volem lo tren!!

Quin gran cap de setmana! Dissabte, vaig poder fer onejar novament l’estelada i cridar ben fort Visca Catalunya Lliure!! Amb tots els companys pujant amb el tren de la Pobla! Volem lo Tren! Volem lo Tren! Que el tren fa 6 viatges diaris i no porta ni 40 persones? A qui li importa això? Que en un context de retallades generalitzades, que ens porta a tancar fins i tot quiròfans, és immoral seguir mantenint aquest servei? Que m’importa!! No vull saber que l’únic que es fa es retallar els viatges dels 6 fins als 2 diaris! Jo dic que tanquen la línia!

Jo agafo la bandera i amb manifesto amb la gent del lloc! A veure si després em voten i tot!!

I al tornar de la Pobla, em passo per Lleida que fem manifestació contra les retallades! I som tots els partits de l’oposició, els que vam arruïnar els país i Ciudadanos i la Rosa Díez i tot!

Poc m’importa que s’hagi retallat el sou als funcionaris, parat tota l’obra pública de Catalunya, retallat en serveis socials o tancat Spanair.

Poc m’importa veure el 30 minuts i constatar que a EUA hi ha funcionaris que no cobren i busquen ferralla per viure o molts jubilats no reben la pensió. Poc m’importa veure que Grècia està en fallida i retallant sous fins al 60%, que França pugi l’IVA, que Alemanya endarrereixi l’edat de jubilació.

Poc m’importa que fos el meu partit qui arruïnés la Generalitat de Catalunya pels propers 30 anys. Perquè ja vam aixecar la bandera al quart d’hora que la voluntat popular ens fes fora a puntades! Sort dels companys/es camarades dels sindicats que ens ajuden a manipular només quan fa falta.

Ja se que hi ha molts menys ingressos degut a la crisi, ja se que les despeses superaven i superen àmpliament els ingressos. Però abraçant l’estelada, protestaré contra cada retallada perquè així faig un gran bé al país! Amb la meva irresponsabilitat puc ajudar a aixecar el país!

Jo no vull saber on eren els sindicats mentre manava el PSOE, i es retallaven sous, es congelaven pensions, s’augmentava l’edat de jubilació i l’atur ja arribava al 23%. Llavors, tots a casa!

I estic terriblement indignat amb els companys/es camarades d’Spanair! Que és això d’acceptar com persones civilitzades el tancament de l’empresa? Quines declaracions hem de sentir? Que ja sabien que feia anys que hi havia pèrdues, que no s’ha pogut aguantar més la situació, que el món de l’aeronàutica està molt malament i potser caldrà formar-se i treballar en un altre sector....però que cony és això!!!!

A les barricades companys!!! Ja vindré amb els col•legues de la Seat (els mateixos que no vam renunciar al bocata de l’esmorzar a canvi d’evitar un ERE que acomiadava 200 companys)! Muntarem un pollo a la Diagonal! Tallarem carrers amb pneumàtics i lluitarem contra les forces feixistes dels Mossos!

A veure si peta tot aquest sistema capitalista feixista! Perquè hi ha una altra manera de fer política sense retallades! Per la justícia social, els drets socials i la sostenibilitat!! I...un moment, que torno a fer un cop d’ull al pamflet....ah, si, visca la voluntat popular!!

Amb l’ajuda de la resta de companys/es camarades dels sindicats, montarem un follon que no va a saber donde ta metio!

Si ets un independentista de veritat, abraça l’estelada i vine! Si eres un buen español que vota socialista, coge la oz y el martillo y únete a nosotros!

Si ets fàcilment manipulable, dúctil, mal•leable i poc llegit, ja fa dies que estàs amb nosaltres!

Salut i irresponsabilitat per a tots!

dimecres, 25 de gener del 2012

Qui en té la culpa?

Avui, 25 de gener de l’any 2146, s’ha realitzat una descoberta excepcional. A les excavacions arqueològiques que s’estan realitzant a la província de Catalunya, part de l’antiga espanya que formava part de l’antiga Europa, s’ha trobat uns interessants manuscrits que detallen la vida de l’època. Els científics dubten de l’autenticitat de la troballa, sempre s’havia dit que la societat d’aquells temps era bastant culta i estudiada.

Transcripció literal del pergamí:

“M’aixeco del llit i fa fred. La calefacció està a 17ºC perquè així potser la podré pagar. Em faig un vas de llet amb “amb preparado alimenticio de Cacao” i llet d’oferta. No puc pagar marques conegudes i no tinc dret al banc d’aliments on si les donen. Una dutxa ràpida, posar una mica d’ordre als papers i un nou dia.

Les 7 del matí i el cotxe està ben gelat, 5 minuts he tardat a poder engegar-lo. Se que l’hauria de posar en un aparcament a l’hivern, em duraria més i no el trobaria gelat. Però em ve dels 40€ de l’aparcament i tot.

Cap a treballar! Fa 6 anys que vaig començar i cobro menys que el primer dia. L’any passat ens fan haver d’abaixar el sou. Cada dia és més car omplir de gasoil el dipòsit. La hipoteca s’acaba d’aquí a 20 anys. Puja l’aigua, la llum, el gas, els productes de la cistella de la compra, pugen els impostos que pago i baixen les prestacions que en rebo a canvi. No em puc permetre ni empastar-me el queixal que em fa mal.

L’error de la meva generació va ser néixer en mal moment. Col•leccionem màsters, carreres, idiomes i no ens parem de formar però l’únic camí és l’atur, hipoteques de per vida, feines precàries i la pèrdua constant i ininterrompuda de poder adquisitiu. El poder adquisitiu d’aquesta generació no és ni la meitat que la dels seus pares, on amb un únic sou es podia pujar una família i comprar una vivenda.

No cal ser cap geni de les finances per veure que això és la crònica d’una mort anunciada. Els propers anys no es prosperarà econòmicament, quan ni la gent jove sense càrregues familiars i amb ganes de treballar pot tirar endavant el problema és greu.

Com s’ho faran les famílies joves amb fills? Fills a qui pagar els estudis, a qui portar el metge. I les que tinguin familiars o gent gran al seu càrrec? Pagar la hipoteca, pujar els fills i pagar la residència? El model social camina de forma difícilment evitable cap al col•lapse.

Deu ser perquè als pressupostos de la Generalitat del 2012 la tercera partida més important, darrera de sanitat i educació, són els interessos pel deute. Així, evidentment, la culpa de tot plegat la tenen els polítics del tripartit!! Però un company em fa l’observació que la culpa és de la llei de pressupostos que els va permetre hipotecar el país per 80 anys.

Com que per no saber, no sabem ni fer una revolució, ni sabem qui té la culpa, només ens queda que entomar i esperar que tot es resolgui sol.

Mentrestant, el poder continua acaparat per vells que no tenen ni idea de com funciona el món avui en dia. Parlen de I+D i no saben ni engegar l’ordinador. Parlen d’escoltar el jovent i no saben ni que és el facebook”

La sorprenent troballa ha commocionat la ciència i es preveu la revisió de la versió oficial sobre la caiguda de l’antiga civilització capitalista.

Podrem a la fi saber com va caure el capitalisme i com els indis tarahumares van poder sortir de les coves de Mèxic i fundar una nova era basada en la dieta vegetariana i córrer lliure per món?

dimarts, 17 de gener del 2012

He recollit 3.000 signatures però no recordo per a què...

Aquest dissabte realitzant les tasques de manteniment i neteja a la redacció del diari, els redactors (que són els que escombren i freguen) van trobar una carpeta oblidada plena de fulls amb signatures.

Superat l’esglai inicial, van comprovar que eren els típics fulls per recollir signatures que tots hem signat algun cop pel carrer: nom, cognoms, DNI i una firmeta. N’hi havia un bon grapat, unes 3.000 signatures en total. Però ni rastre del motiu pel qual havien estat recollides!

Es veu que les va recollir el becari de l’estiu i ningú recordava el perquè. Després d’intentar localitzar-lo, resulta que ara està cobrant l’atur fent un viatge per Àsia amb motxilla..

Després de donar-hi uns quants tombs, hem pensat que estaria malament desaprofitar aquest potencial reivindicatiu trinxant-les al triturador de paper. També hem pensat, que normalment tots signem per qualsevol causa perduda que ens sembli èticament correcta, i per tant, cap dels signants s’enfadarà si canviem de causa perduda.

Un cop arribats a aquesta conclusió, cal pensar a què dediquem les signatures.

Ara que a Catalunya no hi ha corrides de toros, podríem utilitzar-les contra els transgènics! Aquests moviments van demanar moltes signatures, però ara ja sonen una mica a coses del passat. Per això també podríem donar-los un nou ús: signatures contra les retallades, contra el sistema capitalista, contra els mercats, contra les agències de ràting...

Però això és molt materialista! A la redacció, coneixent el tarannà del becari, creiem que eren per demanar una palestina lliure, la fi de la fam al món o alguna cosa més utòpica.

També podríem demanar algun impossible (les propostes anteriors no ho eren?) com l’eradicació de la boira. Us podeu creure que ara que aterren avions a Alguaire, la boira va impedir aterrar 6 dels 7 avions del cap de setmana i van haver d’anar a Reus? Ja és mala sort, per quatre caps de setmana l’any que hi ha moviment!

En conclusió, busquem causa perduda o no, per dedicar les 3.000 signatures.
S’admeten tots tipus de suggeriments.

De moment les votacions de la redacció estan de la següent manera:

1.- Demanar que Messi torni la pilota d’Or perquè clarament Cristiano Ronaldo és millor.

2.- Demanar que s’acabin les retallades, augments de sou generalitzats i polítiques de pa i circ per a tothom.

3.- Demanar que els calçots es mengin amb coberts per acabar amb la lascívia del seu engoliment a lo “garganta profunda”.

4.- Demanar subvencions per als solters sense fills ni persones a càrrec, que tenen una feina i sous normals per poder tenir un mínim poder adquisitiu a l’acabar de pagar impostos.

dimecres, 11 de gener del 2012

NIMBY (Not in my back yard).

En aquesta sabia societat, gens manipulada pels mitjans d’informació gestionats per persones d’una gran cultura i amb ciutadans amb opinions pròpies i ben formades després d’hores de lectura i meditació, dóna gust escoltar encetar debats.

Personalment, no sabia que és un hub ni m’importava massa, però fa un parell d’anys jo també estava a punt d’agafar l’escopeta per anar a Madrid a defensar que el Prat fos un hub! Que s’havien pensat? La ciutadania en bloc clamava per un hub! I dues setmanes abans ningú n’havia sentit a parlar.

Ja que la societat és com l’alumini, dúctil i mal•leable, que els mitjans de comunicació tergiversin i manipulin per fer un favor a la mateixa societat.

Amb tanta tonteria que l’empresari és dolent i l’obrer el bo a les series de TV3, traient sempre l’empresari com un tio gras, lleig, dolent i fals, i l’obrer com un senyor de principis, alt i ben plantat, putejat sistemàticament, hem arribat on hem arribat. I ara, costa tornar a explicar que no, que l’empresari és un senyor necessari per donar feina a la gent, que té més mals de caps que el treballador, que arrisca el seu patrimoni (no com un polític que ho trinxa tot i torna tant tranquil a casa sense passar comptes de res), i que quan en vegem un no cal senyalar-lo amb el dit i cridar-li porc especulador.

Quedo al•lucinat, esmaperdut, garratibat i bocabadat, quan contemplo la gran cobertura que els mitjans de comunicació donen a qualsevol plataforma contra alguna cosa, tingui o no el més mínim argument. Posaré un exemple, els diaris de Lleida i TV3 no paren d’anunciar les protestes, votacions, caminades i mobilitzacions contra una planta de biomassa que es vol fer al Pla d’Urgell. Escoltant els arguments dels membres de la plataforma, un no sap si parlem d’una planta de biomassa o una central nuclear o tèrmica... que si residus volàtils que no es veuen, que si olors, que si la salut dels fills...i tot sense cap tipus de rigor científic ni sanitari. Cap!

Però noi! La multitud s’esvera i es posa a favor de la propaganda contraria i ja se sap, toca parar el projecte.

Jo només pregunto a tota aquesta gent que s’oposa a qualsevol tipus de projecte, cosa o canvi de qualsevol tipus. Voldrien signar un paper renunciant a l’ús de l’electricitat que els arriba de la xarxa? I després si el seu fill no té televisió, ordinador, no es dutxa amb aigua calenta i passa fred, potser sortirà més ignorant i malaltís, però no es queixi, eh?

Perquè si volem electricitat amb tots els grandíssims avantatges que comporta, i també volem que sigui barata, no pot ser que ens oposem a tot.

No volem nuclears, però el 2011 va produir el 20% de l’electricitat del país. Volem energia “verda”, però no volem aerogeneradors pel seu impacte visual, no volem una planta de compostatge perquè pot fer pudor i no volem línies de molt alta tensió. Ni les volem pel Pallars, ni per Girona, ni soterrades...

Doncs ens ho haurem de fer mirar. Perquè així, no anem endavant sinó que anem endarrere. I així ni podem competir, ni podem ser competitius en res.

Dit això, proposo una plataforma contra els campanars que toquen les hores per la nit (per contaminació acústica), contra els pagesos que llencen purins (contaminació odorífera) i contra els kamakus de cap de setmana que alteren la convivència als pobles amb les seves reivindicacions absurdes (contaminació mental).

Ni les càmares de fotografies ens han robat l’ànima, ni els mòbils ens han fregit el cervell, ni tantes altres coses. Diàleg buscant consens i oposició constructiva i per millorar projectes i idees, però donar tanta importància a gent sense arguments ni cap coneixement en la matèria comença a resultar de república bananera.

“Progrés és una bonica paraula. Però el canvi és el seu motivador. I el canvi té els seus enemics”

Robert Kennedy

divendres, 6 de gener del 2012

Una ressaca brutal!!

La cosa va començar al megapont de principis de desembre! Una bona escapada als Alps a esquiar amb els amics! La vida són 4 dies i s’ha de gaudir, no es pot perdonar!

I va continuar a les festes de Nadal! Quins regals per parents, amics, coneguts i per a jo mateix! Els esquis nous, la televisió de 50 polzades i molta roba i perfums cars! I els sopars de quatre forquilles! Em conec totes les estrelles Michelin de Catalunya! I amb il•lusió!

I quines festes! I vinga a pagar cubates per amics, coneguts i rondes de xupitos a mig pub! I la targeta vinga a treure fum! I el cap d’any a París a estat inoblidable! Quin esmorzar als Camps Elisis! Aquelles ampolles de champany de 100€ que sacsàvem i ens tiràvem pel cap! Quins records!

I els reis Mags d’Orient!! Regals per tothom!! No m’ha tocat la loteria tampoc? Osti noi, mira que va sortir aquell home del bigoti de Sort i va dir que la seva especialitat era el sorteig del Nen. Jo ja vaig pensar que la feina i les especialitats no deuen influir massa en els jocs d’atzar, però bueno, per invertir mil eurets en loteria ningú s’ha arruïnat mai.

I avui em llevo amb mal de cap, mal gust a la boca, els plats per rentar i un munt de roba bruta, i caminant entre la merda arribo a la cuina i veig que la nevera està buida! I em recordo que estem a l’hivern i aviat arribarà la factura del gas... I vaig a actualitzar la llibreta i gasto tota la tinta vermella del caixer mentre torno a treure una glopada de bilis!

Ara veig que s’ha ajuntat tot amb el crèdit del BMW que acabo de pagar el 2015 i el crèdit per posar el jacuzzi al jardí de fa dos estius, mmm... pensava que això ho havia pagat al contat...

Deu meu! Com he pogut cometre aquest error! Sóc la primera persona a la història que ha viscut àmpliament per sobre de les seves possibilitats! I ara que faré? Com ho puc solucionar? Oh my good!!

He anat a veure uns prestamistes de confiança, els pares, però es veu que ara mateix no tenen líquid i l’aixeta està tancada. Un amic que ha estudiat ADE, parla 7 idiomes, té 3 màsters i fa mitja jornada al Decathlon i l’altra mitja al McDonalds, m’ha fet un estudi econòmic per evitar el meu default!

He de tenir més ingressos, així que els caps de setmana hauria de fer de cambrer al bar del poble! I la reducció de despeses ha de ser brutal! He de gastar la meitat en mòbil, només puc sortir a sopar fora un cop al mes, aquest hivern s’ha acabat esquiar, a l’estiu amb una mica de sort podré anar un parell de dies de càmping (ja puc anar oblidant el safari a Kenya!), em puc empastar el queixal però no em puc fer ni el tatuatge ni la fotodepilació, la roba només d’outlet o rebaixes...

Això no és vida! No hi ha dret!!! La culpa és dels mercats! De les conspiracions judeo-masòniques i del calendari maia!!

Que representa que he de fer ara? Rebaixar el meu ritme de vida durant 3 o 4 anys per pagar el deutes que he contret? Només faltaria!!

He estat un inconscient i un nou ric, que m’he deixat endur per l’abundància i me endeutat en excés! I no he invertit en el meu coneixement ni en adquirir cap habilitat, he cremat els diners en banalitats improductives!

Ah! Això és el que m’ha passat a mi! Qualsevol tipus de paral•lelisme que algú pugui descobrir amb la societat espanyola, catalana o europea en general, és només pura casualitat!

The spanish party is over! La Generalitat valenciana ha fet catacrack!!!