divendres, 15 d’abril del 2011

Fem les maletes?

Vivim enmig d’una immensa pandereta. Ni vaixell, ni capità, ni timó, ni tripulació ni res.

Portugal acaba de ser rescatat com a país. Un país sense solvència, que no podia pagar els deutes ni endeutar-se més per pagar les nòmines i seguir rutllant. Després de mesos de negatives oficials al fet, s’ha consumat.

Abans es va negar reiteradament, que caldria cap tipus de rescat. Primer a Grècia, després a Irlanda i ara a Portugal. És va negar mil vegades, i sempre ha acabat passant.

Des d’Anglaterra, Alemanya i Estats Units fa mesos i anys que es parla dels països amb problemes, els PIGS (Portugal, Irlanda, Grècia, Spain). Doncs bé, la resta de porcs ja els ha portat al l’escorxador! Només en queda un per degollar, i com en els casos anteriors, nega que serà portat a fer llonganisses.

I si algú vol saber la meva opinió, com en els casos anteriors, passarà per l’escorxador tard o d’hora.

Però tranquils!! Aquí tenim el senyor Zapatero, un personatge que no sap ni el que és una regla de tres i mai havia d’haver passat de conserge (amb tots els respectes pels conserges) al timó d’una espècie de país. Sort en tenen que encara els queda una colònia per sagnar! Sense Catalunya per pagar la festa, fa temps que “l’Imperio” hauria caigut. Més endavant, en un post ben parit i amb la participació d’experts d’una comissió pagada amb diner públic, analitzarem totes les mentides i falsedats que en Pinotxo ZP ha bordat aquesta legislatura, però només cal veure una cosa: sempre que fa un vaticini succeeix just el contrari.

No en té prou en essent corregit constantment pel Banc d’Espanya, l’FMI o qualsevol organisme internacional sobre les seves previsions, ell mai deixa de mentir! Posa un ZP a la teva vida!

Sembla un president de club de futbol, quan després de sis derrotes ratifica l’entrenador per fer-lo fora l’endemà. No té credibilitat.

Si el senyor ZP diu que no passa res i no serem intervinguts, no ho dubtin, apostin tot el que tenen que hi haurà una intervenció durant aquest any o el següent. No poden perdre senyors!

Ahh!!! Els alemanys!! País poderós amb ànsies d’expandir-se... la història els havia deixat com el país que es pensa que pot guanyar sòl contra el món a cops de bastó, però després era un “fake”, perquè les guerres mundials les perdien totes.

Ara han vist que era més senzill ocupar Europa! Simplement han de fer el que saben fer, ser eficients, dinàmics i productius... i deixar que governs de pandereta i timoners de pa sucat amb oli vagin enfonsant països... perquè qui paga mana. I els diners els tenen ells. I tothom els deu diners a ells. I amb interessos. Sense cap soldat, aviat mitja Europa serà seva.

Fem les maletes? Si ens posem pessimistes hi hauria motius: natalitat mínima, població envellida i cada cop més, anys i anys amb baixades de preus i salaris (en parlem el 2017 si no s’ho creuen), conflictes socials a la vista, a l’horitzó no s’albira res similar a algú que sàpiga que fer, crisi energètica, canvi climàtic...

És d’aquells dies que no se si tallar-me les venes o deixar-me-les llargues...tot i que és primavera i la sang altera...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada