dijous, 13 de març del 2014

Fronts oberts.

L’actualitat efervescent del dia a dia no para, és una successió caòtica de fets i processos, mai aleatoris o innocents, que determinen les nostres vides. Determinen com vivim i com viurem, però no ens en podem preocupar perquè estem engolits pel dia a dia. Això permet als que mouen els fils, robar i robar impunement pels segles dels segles. Amén.

Anem a pams. El Barça no mereix una entrada al blog integra, però cal parlar-ne. Ara seré dolent. Desitjo perdre la  lliga i que ens eliminin ja de la Champions (perdre la final de copa amb el Madrid ja no). I perquè ho vull? Perquè no quedi el fracàs dissimulat (com la darrera temporada) i no es faci el que cal fer. Què cal fer? Convocar eleccions i escollir un president legítim. Posar un entrenador i un director tècnic competents. Vendre si hi ha ofertes a mitja plantilla. Fitxar gent amb cara i ulls, gastar peles, cracks contrastats. Recorden quan Txiqui portava Henry i Milito al juny per cobrir carències? Ara només sento noms estrafolaris que em recorden Kodro, Ciric, Cristanval, Dehu, Rockembac, Petit...

Si acabem amb una mínima dignitat la decadència durarà dos o tres anys. Ho vam veure amb Rijkaard. Intransferibles: Piqué, Jordi Alba, Xavi, Iniesta, Busquets i Messi. La resta, amb una bona oferta se’n pot parlar.

Segon pam. Política. Brutal el debat sobre la pobresa a Catalunya. Demagògia i més demagògia. El tripartit que va arruïnar el govern i farà pagar els seus deutes als nostres nets demanant calers pels més necessitats. No haver-los cremat!! Colla d’hipòcrites!!  Mentre, Ciutadans escalant posicions, l’Albert Rivera és una crack de l’oratòria, agradi o no.

Veig que a Tàrrega fan una exposició sobre una matança a 200 jueus l’any 1300 i escaig. Ja no sabem que fer perquè els jueus, la gent que té poder i talla el bacallà al món, ens ajudin amb el procés.

Del 1300 fins avui, malauradament, hi ha hagut milers i milers de matances molt més greus i nombroses, i ningú en fa cap exposició. De fet, malauradament, neteges ètniques n’hi ha hagut centenars al llarg de la història , però el sembla que només n’hi hagi hagut una. Em cansa tant victimisme. La neteja ètnica més gran del darrer segle la van portar a terme els comunistes russos contra els ucraïnesos (busqueu Holodomor al google). Els anys 1932 i 1933 van matar de gana entre 7 i 13 milions d’ucraïnesos.

En sabíeu res? Els comunistes ho van fer!! Recorden el senyor Saura dient que estava orgullós de ser comunista? Com pot ser que no es sàpiga res, no es facin pel·lícules, no es comenti constantment aquest genocidi? Ohhh...com tants d’altres que es cometen avui dia a Àfrica o en qualsevol guerra?

Tercer pam: Els bancs concedeixen hipoteques. Els bancs mal gestionats per gestors que s’han fet milionaris van a la bancarrota. Els bancs roben les cases i les preferents a la gent. Els bancs han pagat els fitxatges del Madrid amb diner públic. Un jutge diu que cal indemnitzar amb 1,2 milions d’euros o readmetre els directius que van enfonsar Catalunya Caixa.

Perquè la gent no crema més coses?


Ja ho deia la Trinca, no ve d’un pam.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada