dimarts, 15 de maig del 2012

Parlem de distraccions.


Com que la realitat és molt dura, i estem farts de primes de risc i retallades, parlem de distraccions.

La filosofia del “panem et circenses” la van inventar els romans, un tal Juvenal la va anunciar, tot i que sospito que a la prehistòria ja es devia utilitzar sense donar-li forma de principi, enunciat o llei. Aquest senyor ironitzava amb el fet que la societat era una mica “cutre” i mentre tingues pa (menjar) i distraccions gratuïtes (circ) ja estava contenta, i si les coses anaven bé no li preocupaven massa les actuacions dels seus governants, les màfies i les corrupteles.

Uns dos mil anys més tard, la societat ha madurat moltíssim i aquesta “cutredat” ha quedat molt endarrere. 

El futbol dista moltíssim de semblar una eina de control de masses. Aquest any mai ha semblat que la lliga havia de ser blanca, diumenge no van expulsar varis jugadors del Getafe perquè el Saragossa guanyes fora, diumenge no es van veure les imatges dels jugadors del Rayo demanant al Granada que es deixessin marcar, el propi jugador no ho va reconèixer a la radio en directe, el gol no va ser al corner següent que els ho demanessin i tampoc va ser en fora de joc. Suposo que al Barça no se li han xiulat un munt de penals amb lliga decidida per  maquillar les estadístiques.

Suposo que els crèdits de Bankia per fitxar Kaká i Cristiano Ronaldo (que ara pagarem entre tots) els haurien donat també al Palamós.

Quina sort que tot sigui tant net! La gent és responsable, la democràcia funciona! Tothom llegeix els programes electorals dels partits polítics i busca quin està més d’acord amb el seu ideal. Com que els polítics mai menteixen, perquè després ningú els votaria, els programes electorals són una full de ruta perfecta del que faran. Mai una mentida ni una improvisació!

Mai un sol vot sense que un ciutadà s’informi! Mai idees preconcebudes. Mai votar algú fins l’infinit perquè és dels meus. Mai pamflets ni demagògies!

En la societat actual, durant els anys de bonança hi va haver un control escrupolós dels bancs, caixes i consells d’administració. Sempre hem escollit els millors polítics i els més preparats. 

Com a societat culta i responsable, tenim els líder cultes i responsables que ens mereixem.

Pobre Juvenal! Quina pena que em fa!! Devia ser una veritable llàstima viure en una societat com la seva...no entenc com ho va poder suportar....

En fi, no tinc ganes de pensar més....a veure si arriba l’Eurocopa, els Jocs Olímpics o el Tour i em distreuen una mica, que dos dies sense Lliga i ja em torno boig!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada