dilluns, 18 de juny del 2012

Mèrits, capacitat i funcionaris.


No hi ha polític o persona de bé manant qualsevol cosa, que no presumeixi de potenciar el mèrit i la capacitat del personal, fomentar el treball, premiar la productivitat, augmentar el pressupost en recerca i  innovació i intentar eradicar les guerres i la fam al món.

Vivim en un Matrix molt mal fet, perquè tots sabem que la realitat que ens venen i la real són molt diferents i ho percebem amb facilitat, fins i tot amb els ulls embenats i anant beguts, no cal pastilles blaves.

En la funció pública actual, hi ha diversos tipus de treballadors:

Els que van entrar des dels 80 fins al 2000 i poc: Funcionaris des del primer dia o complint els terminis establerts per la llei. Intocables i amb sous alts i d’acord amb els seus estudis. Tots són tractats per igual dins les seves condicions benestants, el que treballa i el que només espera jubilar-se i es passa la vida de baixa.

Els que van entrar des del 2000 i poc fins al 2009: Plans d’Ocupació de 6 mesos, AODL de 1 a 4 anys, èpoques a l’atur en que els tornen a inscriure en un altre Pla d’Ocupació. La majoria estan amb contractes temporals i els més afortunats tenen interinatges. S’incomplia constantment la llei en els contractes. Normalment ningú té contracte per la categoria dels seus estudis. Aquest col·lectiu ha rendit molt, no s’ha acomodat gens i treballa a bon ritme perquè no té la feina fixa. Ha patit les rebaixes de sou dels funcionaris i a més les exclusives dels interins.

Els que van entrar del 2009 fins l’actualitat: Plans d’Ocupació de 6 mesos o 1 any, Programes i Projectes amb durada limitada, AODL de 1 a 4 anys... quan s’acaba el contracte tothom és fet fora. No es renova cap contracte. No hi ha la més mínima possibilitat. Tothom es tractat per igual, el que està de baixa des del primer dia i no fa res, i el que parla 8 idiomes, té 3 carreres i es deixaria tallar una cama per conservar el sou mileurista i pagar la hipoteca. Ningú té ni somia tenir un contracte d’acord amb el seu nivell d’estudis.

Trist, no?

Aquest jovent que sempre és queixa! Les coses sempre havien estat igual de difícils! O més!! Sempre hi havia hagut la pitjor crisi en 100 anys i sempre hi havia hagut una bombolla immobiliària! Si ara tot és bufar i fer ampolles! Gent jove, pa tou!!!

Sempre havia passat que la gent que estudiava 3 carreres i parlava 8 idiomes no trobava feina i cobrava qualsevol merda. 

La generació més ben preparada de la història no té lloc en aquest país perquè els inútils que l’han dirigit són massa ignorants per haver apostat pels sectors emergents i la prosperitat.

Suposo que en l’empresa privada, això no passa tant, perquè al final es demana una productivitat. I quan algú parla 8 idiomes, té tres 3 carreres i el tens atrapat pels ous perquè paga una hipoteca, no cal enviar-lo a l’atur, el podràs esclavitzar per un preu miserable i sempre serà productiu.

Enviar la gent a l’atur, ja no serveix per continuar amb el procés d’hiperformació i acumulació de cursos, màsters i postgraus per tenir el personal entretingut. Ara la gent ja no pot pagar-se uns estudis per anar passant.

Si tens un autocar ple amb persones joves amb carrera, idiomes i el carnet de conduir, conduit per un senyor o senyora d’edat avançada que cobra vint vegades més per conduir l’autocar que cap dels senyors joves per la mateixa feina. Si l’autocar contínuament té accidents i es perd de la ruta arribant a posar en dubte arribar al destí. Si l’autocar és conduït de manera espantosa, posant en perill la vida de tots, el conductor va begut i és ridícula la seva conducció. 

En aquest supòsit, el sensat, el normal, l’adient, el que cal fer èticament, moralment i amb sentit comú, és canviar el conductor i deixar portar a qualsevol dels joves preparats l’autocar. És impossible fer-ho pitjor! No tinguem por!

Com podem pensar que els mateixos ignorants que ens han portat fins aquí ens en trauran?

2 comentaris:

  1. El missatge l'he entès, però el redactat deixa molt que desitjar. Suposo que el de les 3 carreres i vuit idiomes no ets tu perquè sinó començaria a pensar que l'ensenyament ha perdut nivell.
    Firmat: Un que va entrar a la pública el 2007, té dues carreretes i parla-xapurreja quatre llengües. Ah tinc plaça definitiva després d'haver comprat 3 punts amb cibercursos dels sindicats per 700 €.

    ResponElimina
  2. Bon dia! Et demano perdó per les meves errades gramàticals, com altres vegades he dit, no tinc tot el temps que m'agradaria per escriure els articles.

    Gràcies per obrir-me els ulls des de les teves dues carreres i els 4 idiomes. Tot i això, l'estructura "deixa molt que desitjar" no la veig de nivell D de català, la veig una mica "xarnega".

    No pateixis campió, ningú és tan llest com tu. ;)

    ResponElimina