dimecres, 2 de novembre del 2011

Re inventem-nos!!!

Quan l’ésser humà s’entesta a “entrepussar” amb la mateixa pedra una i altra vegada, cal intentar ser optimista i mirar el futur.

Avui només es parla de Grècia, que si sortirà de l’euro, que si petarà tot, que si cau la borsa, que si patatim... ja fa 2 anys que donem tombs al mateix. En aquest diari ja hem dit que en pensem i el què pensem que passarà. Doncs no cal remenar-ho més.!Tots a canviar els estalvis a dòlars i posar-los sota la rajola. No cal parlar-ne més.

També es parla que s’ha fet un concurs d’idees per aprofitar l’aeroport d’Alguaire, exemple d’infraestructura que no serveix per a res. Des d’aquest diari també vam donar la nostra solució a principis d’any, fer un parc temàtic lúdico-gastronòmic aprofitant la temàtica aeroportuària. Un disbarat? Dons el brain-storming de genis ha donat idees més absurdes. Fer un outlet de maquinària agrícola de segona mà? Perquè no una bugaderia gegant o el taller de confecció de macramé més gran del món? Posa’ts a dir coses que no venen al cas...

Per tant, cal ser optimista i mirar endavant. Intentem fer alguna cosa útil i solucionem els problemes del país.

Problema número 1. Les subvencions a la cultura catalana.

Objectiu: Cal que sigui auto sostenible i fins i tot que generi ingressos.

Proposta número 1. La NBA dels castells!

Tenint en compte que el Hallowen es menja la castanyada i que les sardanes no tenen prou ganxo, els castells és el producte amb més potencial.

Exemple de treball en equip, de superació, de combinació de força bruta i equilibri, de feina comú per un objectiu ambiciós. Plàsticament formidables. Visualment excepcionals.

Senyors del màrqueting, que venen a ser noms com Colla Vella dels Xiquets de Valls o Capgrossos de Mataró? Cal implantar un sistema NBA, amb franquícies, retransmissions en directe, grans traspassos multimilionaris i patrocinadors!

Vull veure la Colla Vella dels Xiquets de Nike o els Adidas de Mataró! Res de faixes, vull veure roba ajustada a les corbes femenines i als músculs masculins (com en el voleibol femení)! Vull veure repeticions slow-motion quan un castell fa llenya! Vull veure una quiniela dels castells!

El jovent ha d’anar amb samarretes de l’anxaneta dels Bordegassos de Vilanova! Han de ser com l’equipació del Barça! I els principals figures d’aquest esport han de ser estrelles nacionals, com l’star system de TV3, la nostra! Cal conèixer els dosos més prometedors o el nou acotxador estrella!

Ha d’haver-hi fitxatges multimilionaris a cop de talonari! Cal un All-Star casteller, on competirien el nord contra el sud (caldrà traçar la línia), amb els millors anxanetes, acotxadors, dosos, etc de cada meitat triats per votació popular! Aquí, s’intentarien els castells més agosarats! Es farien concursos, l’anxaneta que puja més ràpid i baixa d’un castell de nou, els segons que aguanten més pisos d’alçada sobre l’esquena...es farien tallers de castells, signatures d’autògrafs...

Pensem-ho bé! Es una idea amb molt futur i perfectament vendible a mig món!

No deixem que altres cultures més “cool” o “fashion” es mengin la nostra. No podem seguir essent de tradicions avorrides i cultura subvencionada!

Exportem amb un vestit de marquèting innocent les nostres tradicions més nostrades! Si els espanyols ho fan amb els toros, que podem fer amb els castells?

Un nen de sis anys de Nova York ha de dir al seu pare, Dad, I will be an anxaneta!

Vaig a seguir paint les castanyes...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada