dimarts, 25 de gener del 2011

Pyrenair col•lapsa el Pirineu.

A les terres de ponent estan d’enhorabona. Pyrenair, companyia aragonesa de serveis aeris, ha engegat els vols amb destinació a Alguaire i la neu catalana.

Aquest cap de setmana, i amb una ocupació del 90% en els vols, han arribat al flamant aeroport ponentí, 114 viatgers amb destinació al Pirineu andorrà. Aquesta multitud, ha estat encabida en 2 autocars amb destinació al país veí.

Els titulars de la premsa lleidatana han destacat la grandiosa notícia. La temporada d’esquí, la viabilitat de les estacions lleidatanes en concurs de creditors i en mans de la Generalitat i probablement el destí de la humanitat, han quedat resolts de moment.

De fet, davant l’allau de visitants que espera el País dels Pirineus, han començat a corre-cuita les obres de l’autovia Andorra-Ponts-Salou, l’A-14. El col•lapse provocat per l’arribada massiva dels 2 autocars ha estat històric al centre d’Andorra.

Les veus crítiques amb l’aeroport d’Alguaire han estat rebatudes. Lluny queden els dies en que es qüestionava la viabilitat d’una infrastructura que només funciona en caps de setmana en què no hi ha boira.

El portaveu de la plataforma ponentina, “Salvem los pardals d’Alguaire”, ha estat fortament increpat quan ha declarat públicament “Quan ha costat portar cadascun d’aquests esquiadors?”.

El rotund èxit de la infrastructura ha possibilitat que s’estigui estudiant ampliar les instal•lacions, que corren perill de quedar col•lapsades el 2.150 si continua l’actual creixement d’usuaris. S’està parlant de la construcció d’una T1 igual a la de l’aeroport de Barcelona.

Agència M, Blog Vaderiure, Terres de ponent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada