dimecres, 19 de gener del 2011

Segons l’oposició, el govern de CIU impedeix les nevades a Catalunya.

L’intercanvi de retrets de les darreres hores entre el govern i la oposició ha posat damunt la taula un fet evident, des de la victòria d’Artur Mas el passat 28 de novembre, la neu ha evitat Catalunya.

Miquel Iceta, portaveu del PSC, va realitzar ahir al matí les següents declaracions a Catalunya Ràdio, “És un fet constatable que el govern de CIU no està afavorint les nevades al Pirineu, cosa que genera un descens del nombre d’esquiadors i d’ingressos del sector i pot ocasionar una pujada de l’atur a les comarques pirinenques”.

Ignasi Lorente i Enric Millo, portaveus de ERC i el PP respectivament, s’han sumat a la crítica al govern d’Artur Mas. Segons Lorente, “ L’actual govern està accelerant el canvi climàtic per tal d’aconseguir el transvasament del Roine”.

Per la seva banda, Dolors Camats, ha remarcat que ICV-EUiA és el partit que des de la sostenibilitat, la credibilitat i l’oportunisme, havia vetllat durant els anys del tripartit per una millor innivació del Pirineu. Segons Camats, l’estalvi energètic dels arbres de nadal a pedals combinats amb l’entropia generada per la disminució de CO2 per la zona 80 als voltants de Barcelona, havien creat un “efecte congelador” contrari a “l’efecte hivernacle”. Nombroses organitzacions ecologistes han confirmat aquest punt de vista, reivindicant que els tomàquets tornin a tenir gust de tomàquet.

Aquest matí, en declaracions a RAC1, el líder de Ciudadanos, Albert Rivera, ha atiat el foc amb les següents declaracions “ Si en la escuela se hablara más castellano habría más nieve en el Pirineo, solo hay que ver Sierra Nevada”.

La rèplica des del govern l’ha donada Felip Puig, confirmant el nou fitxatge del tripartit després de Mascarell i Pluma. Aquest cop l’escollit ha estat Francesc Baltassar, conseller de Medi Ambient en l’època del tripartit.

Segons Puig, Baltassar tindrà un despatx a Montserrat on podrà implorar a la Moreneta la millora dels gruixos de neu pirinencs, per realitzar aquest fixatge pel govern dels millors, Puig ha tingut en compte l’experiència en invocacions divines de Baltassar, demostrada infalible durant la sequera del 2009.

L’últim ha dir-hi la seva ha estat Oriol Pujol, fill de Jordi Pujol, que ha remarcat que va ser el tripartit qui va accelerar el canvi climàtic al dessignar noves zones ZEPA i encallar el quart cinturó.

La polèmica continua encesa...

NOTA: Les declaracions que suposadament han efectuat els polítics esmentats en aquest article, han estat proporcionades per una font de poca credibilitat.

2 comentaris:

  1. CIU a utilitzat per desmentir els rumors l'estratègia de fer anar a les pistes d'esquí al M.H. Sr. Mas... Serà aquesta laisser fait del nou govern???? Temps al temps!

    ResponElimina
  2. Que vagi amb compte, que les pistes estaran plenes amb Pyrenair!! Que està movent la "friolera" xifra de 115 esquiadors setmanals. Quines cuades per pujar a pistes tu! Es veu (i no és broma), que van tots a Andorra i no a les pistes lleidatanes.

    ResponElimina