dimecres, 26 de gener de 2011

Carreres de futur.

L’actual vaga encoberta dels maquinistes de RENFE, posa al descobert les seves molt deficients condicions laborals. El pobre col•lectiu, cansat de les múltiples penúries d’exercir el seu ofici, han decidit exercir el seu poder de xantatge vers la societat, seguint el gloriós exemple dels controladors aeris.

Les seves miserables condicions, amb un sou brut paupèrrim de 60.000 € anuals, 3 hores i vuit minuts de jornada laboral i 150 dies festius anuals (5 mesos), mereixen això i més.

Mentrestant, l’administració ha decidit incrementar el pressupost en R+D+I+I per posar una nova sigla. S’ha creat una Comissió Especial d’Avaluació formada per especialistes en la matèria i han conclòs que ubicant un + M al final, queda arreglat tot.

Constantment els mitjans de comunicació remarquen la mancança de tècnics qualificats, enginyers o metges, preferentment amb 5 idiomes i tres màsters, per oferir-los increïbles contractes mileuristes, sense dret a vacances i amb dret a pernada.

Un servidor creu, de forma molt humil, que a la societat catalana li falten astronautes. Per pagar-li mil euros, per fer fotocòpies o portar cafès, siguem ambiciosos, millor un astronauta que un arquitecte o un enginyer.

El Conseller d’Universitats de torn, ha declarat que el sistema universitari català amb desenes de carreres obsoletes, desconectades de la demanda social i potencials màquines de fabricar parats, serà modificat. La resposta pel part del Sindicat de Rectors, Doctorands i fauna universitària vària de Catalunya ha estat duplicar el nombre de màsters i postgraus que s’ofereixen i organitzar actes de protesta.

Mentre els polítics discuteixen sobre ofertar més varietat de postgraus i llicenciatures a més universitats del país, els llicenciats catalans empaperen el menjador amb títols.

Tot i esperant que arribi la revolta, que protagonitza a Tunísia o Egipte el jovent format per la manca d’oportunitats, estan apareixen a tot el país les acadèmies de PPTVD (Preparació Per Triomfar a la Vida Moderna).

El seu model educatiu assegura l’èxit professional i una vida de qualitat si es matricula el fill o filla als 3 anys. La combinació d’educació artística i de cant (amb certificat d’èxit en la formació de Triunfitos), amb l’entrenament en disciplines esportives ben pagades (golf, tennis i formula 1) garanteixen arribar a l’estat de “wealthy person”.

Les acadèmies PPTVD fins i tot programen un pla B, si l’alumne arriba als 21 anys sense destacar en cap de les disciplines anteriorment esmentades, rep una formació ràpida via oposició apadrinada a controlador aeri o maquinista de RENFE.

Davant el dubte, membres de la redacció han matriculat els seus descendents a l’acadèmia PPTVD més propera. L’experiència dels dos primers dies és inquietant, l’alumne aprèn ràpidament a dir “llibre caca” i sempre porta la raqueta o el putter a les mans.

NOTA: Tot i ser un blog humorístic i irònic, tot això fa més riure que plorar. Ni ganes queden de revisar la ortografia, que de tota manera i quedi dit per sempre, no és una preocupació de la redacció. Que la forma no us impedeixi veure el fons!

4 comentaris:

 1. I el més trist de tot és que el govern espanyol, i els catalans i les catalanes de torn, gastem els nostres diners formant la joventut de la nostra societat, esperant que arribin a ser persones amb capacitats i coneixements suficients per treballar i tirar el país endavant... i el que estem fent es pagar perquè un altre país (com Alemanya) s'aprofiti d'aquesta joventut formada,! Perquè els venen a buscar per emportar-se'ls a treballar al seu país... així no anem bé, gens bé!!!
  Mentre veiem com marxen els nostres llicenciats i llicenciades, aquí ens quedem “formant” els nostres famosos i famoses NI-NI... (“ni me formo, ni trabajo porque... vivo en España”)
  Quin futur, mare, quin futur.

  ResponElimina
 2. Estic d'acord amb tu Hiptàtia. El valor més gran d'un país són seva gent (ohh!) i aquí tenim una gent de 10 i uns gobernants nefastos. Que se n'aprofitin altres països? Per l'individu és millor tenir dret a una oportunitat, i li pot ésser beneficiós. Per la societat en general, és catastròfic.

  Que en deuen pensar els alemanys d'això? Haver d'importat i pagar bé mà d'obra qualificada, i no haver-la format al país? És una cosa estranya en un país així.

  Tot i què Alemanya és un país estrany, tenen tendència a pensar que poden guanyar Guerres Mundials, però al final és un "fake" perquè les perden totes...

  ResponElimina
 3. Quan el sarcasme serveix és perquè una situació que tothom troba bé la portes a l'extrem, i aleshores irònicament queda incomprensible.
  Per cert:
  QUAN TOTS ELS NI-NIS SIGUIN FÍSICS NUCLEARS DE QUÈ COLLONS TREBALLARAN!!*!!

  ResponElimina
 4. Molt fina la vostra observació irònico-sarcàstica. Gent de la redacció ha quedat espeperduda.

  Quan tots els Ni-Nis siguin físics nuclears, rebran subvencions per reciclar-se en cambrers, cantants de OT o qualsevol ofici mundà. Com gairebé tota persona amb formació a Catalunya.

  El quid de la qüestió rau en agafar els somnis i ambicions, empassar-se-les, i assaborir el desolador panorama del país com qui contempla una posta de sol abans d'una tempesta.

  ResponElimina