dimecres, 25 de juliol del 2012

Dia històric al país més covard del món


El dia d’avui apareixerà amb majúscules als llibres d’història. Aquesta crisi brutal ens està regalant molts dies així, vivim moments històrics.

Avui, Catalunya s’agenollarà submisa i demanarà el rescat al regne d’espanya. No en diem rescat, en diem crèdit ICO amb certs lligams, lligams que contemplen que mensualment vinguin inspectors de Madrid a examinar els números i puguin seguir enviant diners o no, depenent de si estan contents. Si que pintem poca cosa! Som uns perdedors! Si tenim un espoli fiscal de 15.000 milions d’euros l’any, si ens deuen la disposició addicional tercera de l’estatut i un fotimer de coses més...com pot ser que demanem un rescat per 5.000 milions d’euros?? Com podem ser tan inútils?

I que quedi clar, que una sèrie de ciutadans anònims van dir al nostre govern que no pagaven els impostos a Madrid, que els deixaven a Catalunya. I que va fer el govern del país més covard del món? Córrer a espanya a tornar els diners dient que era un error informàtic.

Avui també, comença el debat monogràfic pel Pacte Fiscal. Espero equivocar-me, però s’hi apuntaran ERC i CIU segur,  SI potser es desmarca per trobar el pacte descafeïnat i no ser el concert econòmic. Ciutadans dirà que no. El PP potser s’absté perquè veuen que gran part de la ciutadania el vol. El PSC diria que s’abstindrà si el PP diu que no i li costarà abstenir-se (però ho farà) si el PP també s’absté (per allò que et diguin que fas el mateix que l’enemic). Els comunistes faran el que els vingui en pinta depèn de com s’aixequin avui.

Amb un consens tan minso i majoria absoluta del PP, el Pacte Fiscal no té cap possibilitat de tirar endavant. Cap, cero, nil. Ni que el PP volgués, ni que desitges fer-ho, no hi ha diners a la caixa com per poder-ho fer i tampoc li deixarien fer els homes de negre de Brussel·les.

Així, queda esgotada la legislatura a finals d’aquest any. No ha funcionat la principal proposta i tenim el país intervingut, a canviat totalment el paradigma, no cal continuar. Al acabar amb aquest ridícul màxim com a país, haurien de dimitit tots els diputats. Dimitir per haver fet tan malament la seva feina. Per fer 20 anys que fan el ridícul. Per haver portat el poble de Catalunya a un dels moments més fastigosos de la seva història. Per vividors i inútils. I haurien de demanar perdó a tots els ciutadans de Catalunya per haver venut el país i haver-los condemnat a la misèria.

Que queda? Eleccions anticipades el 2013 (m’hi jugo el que vulguin) on novament farem el ridícul com a país. No farem un Front d’Alliberament Nacional, amb CIU, ERC, SI, i part dels verds i del PSC proposant la independència, contra un front unionista encapçalat pel PP i restes d’altres minories. No, el que farem és ERC, SI i CIU dient independència (uns amb la boca més petita que d’altres) i proposant diferents camins per arribar-hi. I sempre per separat, sempre estratègia de partit. Sempre el ridícul.

Si seguim així, existeix la possibilitat que d’aquí uns quants anys els catalans visquin encadenats i fuetejats pels espanyols en camps de treball. Potser ens hauran pres tots els bens. Però no patiu, no farem res més que creure, acotar el cap i seguir picant pedres.

Perquè ells saben que si la tribu té 5 caps, són 5 incompetents majúsculs. I que pactant amb un que el fuetejaran amb un fuet verd, donant a l’altre uns grillets encoixinats que no li llaguin el turmell i cadenes sostenibles a un tercer, els caps incompetents mai faran res per alliberar el seu poble.

Per acabar, i per a que no sigui dit, també fem les coses extremadament malament. A més de tenir uns polítics covards i perdedors, també eren uns nefastos gestors. Parlem de TV3.

Dades aparegudes ahir. La Sexta té 100 treballadors, Telecinco té 500 treballadors, Antena 3 té 900 treballadors. Les televisions públiques, La 1 té 1.500 treballadors, Canl 9 1.700 treballadors. La nostra, TV3, té 2.700 treballadors.No fa falta dir res més.

I tanquem quiròfans, traiem la paga extra a tots els funcionaris, retallem en la dependència i mantenim 8 canals de televisió? 

La Mònica Terribas devia ser bona fen entrevistes insolents, però com a gestora era pèssima. I punt. I les seves llagrimetes per haver de retallar a TV3 eren un insult a la intel·ligència. Retallar? Fa falta un ERO del 75% de la plantilla!!! Tanta tonteria i tan presentador estrella del temps que cobra 200.000€ l’any o presentadors de Catalunya Ràdio (senyor Fuentes) que cobra un milió d’euros l’any.

Des d’aquí, si avui es demana un rescat de Catalunya a l’estat espanyol, si no hi ha cap gran consens pel Pacte Fiscal i per la pèssima gestió econòmica dels darrers 20 anys, sol·licito:

-          La dimissió immediata de tots els diputats del Parlament de Catalunya.
-      Que els actuals diputats i els diputats des de l’inici de la transició, signin un manifest demanant perdó al poble de Catalunya per la seva ignorància, covardia i mala gestió, que ha portat el país a la catàstrofe.
-     Que posin a disposició del poble tot el patrimoni que han aconseguit cobrant diners públics i  fent malament la seva feina.
-      Només es salvarien els que van dimitir o van denunciar  públicament que tot era una muntatge de fireta (només em ve al cap el senyor Carretero).

La derrota d’avui, és tan cruel i condiciona el nostre futur com la de 1.714 o la derrota republicana a la guerra civil.

1 comentari:

  1. Molt d'acord en gairebé tot i afegiria en la sol·licitud:
    La inhabilitació de els actuals diputats i els diputats des de l’inici de la transició per l'exercici de qualsevol càrrec públic.

    ResponElimina