dilluns, 10 de juny del 2013

I el premi és....pel més irresponsable!!

No em considero un lletraferit del Periódico de Catalunya, el fullejo de tant en tant i prou, però vaig veure com molta gent l’enquesta d’intenció de vot de la setmana passada.

No entraré a valorar si és tendenciosa, si pretén obtenir tal cosa o mobilitzar tal gent. Me la creuré. I no en valors absoluts, que poden ser certs o no, sinó en tendència.

I això em preocupa, i molt. Perquè exactament que vol la gent de Catalunya? Jo ja no entenc res.

Si ERC va estar set anys al tripartit i va trinxar econòmicament Catalunya per un segle, perquè no ho paga? No entenc, que els irresponsables que van deixar factures per pagar fins al 2108 i van dilapidar els pressupostos de mala manera, ara siguin els premiats per portar el país endavant.

No ho dic jo. Ho diu la Sindicatura de Comptes, també la setmana passada.

ERC està aprovant les retallades que s’estan produïnt, de forma seriosa i responsable, tot s’ha de dir, al costat del govern de CIU. No hi ha altra opció que retallar, ho sap qualsevol persona racional d’aquest món.

Qui digui que hi ha una altra manera de fer política (ICV) i que no cal retallar (la resta), menteixen deliberadament a la població. Ho fan amb traïció i premeditació. Enganyen, per arribar al poder com va fer Hollande a França (per cert, després de fer tot el que va dir que no faria, té l’índex de popularitat per terra....però ell seu a la cadira, va guanyar mentint i de moment viu d’això).

Si la societat no pot entendre que les retallades són l’única opció, que són imprescindibles, i per tant castiga qui les fa, haurien de baixar CIU i també ERC.

Personalment (ara em podeu dir de tot, feixista, pro-convergent, capitalista....), penso que caldria premiar CIU i Artur Mas. Ho dic honestament.

CIU mai va mentir, sempre ha dit la veritat (únic partit que ho ha fet a Europa? El PP també va mentir per guanyar i després ha fet el que va dir que no faria) que era imprescindible retallar i que ho faria. I CIU, s’ha mullat com el que més per la independència.

Si la gent de Catalunya volem la independència més de pressa, o no creiem que CIU sigui independentista, hauríem d’haver votat Solidaritat o Reagrupament, dos partits independentistes que no han arruïnat Catalunya pactant amb els socialistes.

A la meva absurda manera d’entendre-ho, CIU s’ha trobat un vaixell ple de forats fets per l’infame tripartit. CIU no enganya, comunica a la tripulació i els passatgers que el vaixell està apunt d’enfonsar-se i farà el que calgui per portar-lo a port. Mentre, encara amb les destrals a la mà, els del tripartit diuen que ningú ha fet cap forat al vaixell i tot es mentida.

Els passatgers creuen CIU i l’escullen per portar el timó. Però al cap de poc, la culpen de tenir els peus molls i de passar fred, i decideixen tornar a donar el timó a qui va obrir totes les vies d’aigua.

Les polítiques econòmiques del tripartit han abocat a la misèria durant dècades als catalans. No entenc com la memòria col·lectiva pot durar tant poc, i tornar a premiar els causants del problema.

Segons la Sindicatura de Comptes:

L’endeutament de la Generalitat de Catalunya es més que duplica del 2007 al 2010 passant del 7,5% al 17,3%.

Durant el 2010, 1 de cada 3 euros gastats no era cobert per impostos, era a crèdit. Així, cal pagar infraestructures i equipaments fins al 2108.

Malgrat la crisi econòmica i la caiguda d’ingressos eren més que evidents a tot Europa, el 2010 es va seguir gastant igual que el 2007.

El tripartit va deixar per pagar 1.300 milions d’euros en despesa sanitària. Va deixar per pagar 100 milions d’euros en ajudes a les famílies perquè no apareixien a pressupost i 55.000 expedients de la llei de la dependència per resoldre.

Si Catalunya decideix que això és mereix de premi guanyar unes eleccions, aquí tenim un problema greu.


1 comentari:

  1. Pot ser si que el tripartit va gestionar malament les finances públiques, però el dèficit ja venía de molt lluny.El plorat Trias Fargas ja deia que Madrid de 100 pessetes només tornava una a Catalunya i en ensenyava una "rubia". El déficit català que Jordi Pujol no va resoldre mai tot hi baixant-se els pantalons davant Gonzalez, Aznar i Zapatero, no és culpa total del tripartit. els 23 anys d'amiguisme pujolista van arruinar Catalunya.

    ResponElimina